Re'Zen

Re'Zen

Dermaplaning - 95€

Dermaplaning is een behandeling waarbij door middel van een steriel chirurgisch mesje donshaartjes, dode huidcellen en vuil worden verwijderd. Met het mesje worden deze overtolligheden van de huid geschraapt waardoor de huid extra wordt geëxfolieerd.

FAQ

Neen. Absoluut niet. Dit is één van de grootste bekommernissen bij vele klanten. Ik kreeg deze vraag dan ook veel gesteld. Maar dit is zeker niet het geval.

De donshaartjes die verwijderd worden, komen na de behandeling gewoon op dezelfde manier terug. Ook de kleur is nadien nog net hetzelfde. Dit omdat er niets aan de structuur van de haarzakjes verandert. Soms lijkt het alsof ze donkerder terugkomen. Maar dit is dan omdat de soms wat grauwe huid na de behandeling wat bleker wordt. Dit komt omdat de overtollige donsjes en dode huidcellen er voor zorgden dat de huid wat grauw was. Als deze verwijderd worden, gaat de huid automatisch wat lichter, gezonder zijn.

Ook deze vraag kwam vaak terug. En ook dit is een misvatting over dermaplaning. Maar ook hier geldt dat het haarzakje niet aangetast wordt. De haartjes worden namelijk maar aan de oppervlakte “afgesneden”. De structuur blijft dus hetzelfde. Je hoeft dan ook geen schrik te hebben dat de donshaartjes dikker terugkomen.

Soms lijkt het echter wel zo. Dat komt dan omdat het donshaartje voor de behandeling in een punt uitloopt. Als het donshaartje na de behandeling weer begint te groeien zal dit haartje in eerste instantie met het stompe, afgesneden deel te voorschijn komen. Hierdoor lijkt het dikker. Maar bij het groeien gaat dit weer in diezelfde punt uitlopen. De donshaartjes komen dus niet donkerder en dikker terug. Neen, ze komen in net dezelfde structuur terug.

Het verwijderen van de dode huidcellen en donsharen zorgt niet alleen voor egalisatie en verheldering van de huid. Het bevordert ook de aanmaak van collageen en elastine. Dit alles geeft de huid weer een echte “glow”.

Maar misschien wel het belangrijkste voordeel van deze behandeling is het feit dat de werkstoffen beter opgenomen worden. Je producten voor thuisgebruik zullen ook veel beter opgenomen worden door de huid. Een dubbele win dus !

Als je thuisproducten dankzij dermaplaning beter gaan inwerken, ja dan gaan deze van de behandelingen uiteraard ook beter hun werk kunnen doen. Dermaplaning vormt hierdoor de ideale voorbereiding voor oa de klassieke behandelingen, maar ook voor de peelings of microneedling.

En dit is eigenlijk niet meer dan logisch. De werkstoffen van Mesoestetic zijn namelijk zo hoogwaardig dat ze sowieso al tot zeer goede resultaten leiden. Je mag je zelf inbeelden wat er gebeurt als deze topproducten nog eens veel beter in je huid trekken. Inderdaad, puur GOUD !

  • Reiniging: We beginnen met het reinigen van het gezicht om alle make-up, vuil en overtollige olie te verwijderen.
  • Voorbereiding: Er wordt een speciale prep lotion aangebracht om de huid voor te bereiden op de behandeling. Vervolgens wordt een speciale olie aangebracht om soepel over de huid te kunnen glijden.
  • Dermaplaning: Dan volgt de dermaplaning zelf
  • Nazorg: Een milde enzympeeling wordt daarna aangebracht om de laatste dode huidcellen te verwijderen en de huid super glad te maken. Om extra te ontspannen en de huid te voeden, wordt er een masker met hydraterende en verzachtende werkstoffen aangebracht.
  • Bescherming: De behandeling wordt afgesloten met een dagverzorging met SPF, om de huid te beschermen tegen UV-straling.