Laserontharing maakt gebruik van het lichaamseigen melanine dat in het haar aanwezig is. De laser stuurt een puls doorheen het haar tot aan het haarzakje. De hitte van deze intense lichtbundel wordt door de melanine naar de haarwortel getransporteerd. Hierdoor wordt de haarwortel vernietigd.
Een speciale koeltip (-20°) zorgt ervoor dat de omliggende huid en onderliggende bloedvaten beschermd worden tegen de hitte van de laser. Dit koelsysteem zorgt voor een verdoving van de huid, waardoor je de warmte niet sterk ervaart. Dit zorgt voor een aangename ontharing.
Omdat haargroei cyclisch verloopt en een laserbehandeling enkel effectief is tijdens de anagene fase (groeifase), kan per behandeling gemiddeld 20 tot 30% van de haarfollikels vernietigd worden. Doorgaans zijn 3-5 lasersessies vereist om het gewenste resultaat te verkrijgen.
De haartjes die wij verwijderen zijn definitief weg. Echter, door hormoonveranderingen kan je huid nieuwe haartjes aanmaken. Het is dus aangeraden om 1 maal per jaar terug te komen om deze haartjes te verwijderen. Meestal volstaat dit om ze weg te houden.
Bij grote hormoonschommelingen zoals zwangerschap of menopauze, kunnen haartjes terug feller gaan groeien waardoor meerdere behandelingen nodig kunnen zijn. Hou hiermee rekening indien u bv nog zwanger wenst te worden.
Hou er rekening mee dat een laserontharing geen onmiddellijk resultaat geeft: de haartjes vallen pas een tijdje na de laserbehandeling uit (na ongeveer twee weken). De kans bestaat ook dat de haartjes met beschadigde haarzakjes nog even terug groeien, maar daarna wel gewoon uitvallen.
Laserapparatuur mag enkel bediend worden door daarvoor opgeleide professionals. En voldoen aan de allerhoogste eisen betreffende patiëntveiligheid. De premium diodelaser heeft het hoogste kwaliteitslabel en is medisch gekeurd door de TUV.
De huid en bloedvaten kunnen niet beschadigd worden.
– U komt geschoren naar een sessie (1 à 2 dagen op voorhand)
– Vooraf zal u uitvoerig geïnformeerd worden over het verloop en effect van de laserbehandeling voor permanent ontharen. Na een analyse van het huidoppervlak dat u wenst te behandelen, maak ik een schatting van de hoeveelheid consultaties die u nodig hebt. Gemiddeld zijn dit dus 5 sessies voor een goed resultaat. Er kan ook een test worden gaan op een oppervlakte van 4 vierkante cm. Dan wachten we 6 weken om te zien of de haren verminderd zijn.
– Indien u medicatie neemt dient u dit steeds vooraf te vermelden.
– Er wordt een transparante gel aangebracht die zorgt voor de geleiding
– Je krijgt een laserbril ter bescherming van je ogen
– We starten met de laserbehandeling
– Na de laserbehandeling kunnen er rode laserbobbels ontstaan, dit is volkomen normaal en trekt snel weg.
Een laserbehandeling gebeurt doorgaans in 3-5 sessies met intervallen van enkele weken ( 4-6 weken). Afhankelijk van jouw haargroei en lichaam kan dit meer of minder zijn.
De diodelaser werkt in op de pigmentatie in de haren en is daarom het meest efficiënt tijdens de anagene groeifase van de haartjes. Haren die in de overgangs- en rustfase zitten, zijn tijdelijk niet vatbaar voor de laserbehandeling omdat ze geen pigment bevatten. Het is daarom belangrijk om 3-5 keer dezelfde lichaamszone te behandelen. In sommige gevallen treedt een kleine hergroei op, vaak met lichtere en fijnere haartjes. Deze haartjes worden geviseerd in de laatste sessies. Een jaarlijkse onderhoudssessie is hiervoor meestal voldoende.
Het lasertoestel vernietigd de haarwortelcellen in het haarzakje, zodat er nadien geen haartje meer kan groeien. Er kunnen altijd dunne haartjes terug groeien, maar over het algemeen ben je haarvrij.
Ja, Je kan laseren van zodra je minstens al 1 jaar ongesteld bent. Bij mannen kan dit vanaf 18 jaar.
We laseren niet in volgende situaties:
– zwangerschap
– kort na operatie
– open wonde
– zware acne
– pacemaker
– ernstige diabetespatiënt, hoge bloeddruk en epilepsie
– tatoeages (ze kunnen wel afgeplakt worden)
Het verschil met IPL is dat IPL de haren afzwakt maar niet verwijderd, waardoor het heel lang duurt voor de haartjes verdwijnen. IPL gebruikt ook verschillende soorten licht: De lichtbundel van de IPL loopt breed uit, terwijl de bundel van de laser één dunne, krachtige straal is. Door de verspreiding van de lichtbundel bij IPL gaat er veel warmte verloren, waardoor deze minder sterk is dan de laser. Daarnaast doet IPL ook behoorlijk pijn aangezien de energie van de IPL zich ook op de omliggende huid richt. Bij de diode laserontharing gaat het licht verticaal in het haarzakje en wordt de omliggende huid niet geraakt. Laser gaat ook dieper dan IPL en gaat rechtstreeks naar het haarzakje.